Plancha

Een plancha is een gietijzeren bakplaat voor buiten en is overgewaaid vanuit Spanje. De plancha is vaak geëmailleerd en wordt verhit met gas en geeft het buiten koken een hele nieuwe dimensie. Maak zelf ook en die wereldvermaarde gamba's á la plancha en ervaar de aparte smaak. Naast gamba's kan u natuurlijk ook vlees, vis, andere schaaldieren of uw groenten bakken of roosteren. Plancha2.png
Probeer speciale oliën, verschillende kruidenmarinades en verscheidene bakwijzes! Zowel thuis, maar ook op de camping kan u uw buren jaloers maken met de heerlijke geuren die zich ontwikkelen bij het buiten koken op een plancha!

Gemak van een plancha.

Plancha3.pngEen plancha is snel opgestart en verhit. Da's natuurlijk een stuk makkelijker dan een barbecue, die eerst aangemaakt dient te worden, waarbij men moet wachten totdat de kolen voldoende gloeien en een grijze laag vormen. Bij een plancha op gas is de temperatuur snel bereikt en zeer goed regelbaar met de gasregelknop voor het beheerst bereiden van de producten.

Koken op een plancha is vetarm.

Een plancha is ook vetarm; wrijf de plancha in het begin met wat (geurende) olie en u bent verkocht. Bovendien worden de olieresten afgevoerd en opgevangen. de etenswaren die u bereidt op een plancha blijven hun pure smaak behouden en worden door niets anders beïnvloed.Gamba-200-200.jpg

Koken op een plancha is simpel.

Het concept van plancha is simpel! De plancha is een gietijzeren bakplaat met een groot kookoppervlak en is ideaal voor het bereiden van vlees, vis, groenten en nog veel meer. Precies zoals bijvoorbeeld bij de Chinees of Japanner.Plancha-bakje.png
Een goede plancha is voorzien van een gat in een van de hoeken van de bakplaat. Hier druipen de vetten en sappen in en deze worden opgevangen in een daarvoor bestemd opvangbakje. Vetten en sappen kunnen in beginsel gebruikt worden voor het bereiden van de basis voor sausen.

Reinigen van een plancha is kinderspel.

Plancha-stop.pngHet reinigen van een goede plancha zal kinderspel zijn! Een goede plancha is voorzien van een stop. Voor het reinigen dient deze stop in de bakplaat van de plancha geplaatst te worden en laat dan wat water op de nog warme bakplaat lopen en laat dit even inwerken. Na het inweken is de bakplaat eevoudig te reinigen.


Tips.

Zorg ervoor dat de plancha voorzien is van verstelbare pootjes. Dit is de basis van veilig werken; u kunt de plancha stevig op de ondergrond plaatsen, waardoor veilig werken met een hete plancha gewaarborgd is!
Meer info en een goede plancha bestellen? Klik hier.