De Oklahoma Joe legendary bbq smoker.

Het ultime koken, kan men absoluut realiseren met de Oklahoma Joe Legendary Barbecue Smokers.

Oklahoma

Deze houtgestookte buitenkeukens zijn voorzien van een aparte stookruimte, waarbij het te bereiden voedsel niet direct in kontakt komt met de warmtebron.

"The Legendary" Chuckwagons" zijn geschikt voor het bereiden van vlees, vis, groente, pizza en brood op de traditionele Amerikaanse manier van smoken. De keuze van het soort hout bepaald in belangrijke mate de smaak van de te bereiden gerechten.

De "Legendary Chuckwagon" is gemaakt van ca. 6 mm dik zwart gepoedercoat staal en voorzien van grote metalen wielen. Verkrijgbaar in de modellen 13 inch, 16 en 21 inch met of zonder rookkolom.  

Deze maat is de diameter van de verticale rookpijp grill- en stookruimte. Voorzien van werkblad, twee thermometers, handvat voor verrijden van de Oklahoma en een opberggedeelte voor hout.

De "Legendary Chuckwagons" zijn uniek vanwege het feit dat ze op drie verschillende manieren voedsel kunnen bereiden. Bij het barbecuen en het roken is er geen direct contact tussen het vuur en de gerechten. De aanbevolen warmtebron is hout wat zorgt voor de welbekende authentieke smaak. Met de "Legendary Chuckwagon" kunt u grillen, barbecuen en roken. De temperatuur regelt u zelf door het opstoken van het hout in de vuurbox. Men heeft dan ook geen last van rook van verbrand vlees of verbrande vetten.

tekening_oklahoma.jpg

Bij het grillen wordt gebruik gemaakt van directe verhitting boven de vuurbox. Op deze manier bereidt u biefstuk, hamburgers, hotdogs, vis of groente gerechten of iets anders wat u lekker vindt om te koken op houtvuur, kolen of briketten en of houtsnippers.vlees.jpg

Grillen doet u met temperaturen tussen de 175º en 290ºC. Rook en grill temperaturen staan aangegeven op de temperatuurmeters.

Bij het barbecueën wordt gebruik gemaakt van indirecte verhitting. Door gebruik te maken van de kamer naast de vuurbox zal de hitte en de rook door deze kamer trekken en zo het voedsel bereiden met een temperatuur tussen de 95ºC en de 250 ºC. Probeer rond de 165ºC te blijven, dit is de ideale temperatuur om te barbecueën.

rollade.jpg

Deze manier kunt u gebruiken om spare ribs, kip, borststuk, garnalen, vis, biefstuk, hamburgers, hotdogs, worsten, wild en ook groenten te bereiden. Gebruik bij het barbecueën uw fantasie.

Oklahoma Joe Amerikaanse barbecue

Het roken van gerechten gebeurd bij lagere temperaturen in de verticale rookpijp welke standaard is voorzien van roosters. Deze manier van klaarmaken vereist veel geduld omdat het langer duurt voordat het gerecht klaar is.  Een tip is om extra houtsnippers toe te voegen aan het vuur in de vuurkorf. De autentieke rooksmaak die men wil komt 100 % uit het hout. Deze wordt niet beinvloed door rook van verbrand vlees of verbrand gelekt vet.

zalm.jpg

paling.jpgGerechten roken: Bij deze manier gebruikt u lage temperaturen en erg veel geduld. De temperaturen liggen tussen de 60°C en de 95°C. Dit is een ideale manier om kalkoen, hammen, kip, borststukken, kaas en worsten te bereiden.

De verticale rookkamer kan met een goed rustig vuur een constante temperatuur gedurende meerdere uren behouden.

Aan een goed houtskoolvuur kunt u vochtige houtsnippers toevoegen om een meer robuuste rooksmaak te verkrijgen, smaak van wisky en of andere dranksoorten of anijs kan tevens op deze manier worden toegevoegd. Leg de houtsnippers ongeveer een ½ uur in een emmer water (met evt. toevoegingen) voordat u ze over het vuur verdeelt. U kunt natuurlijk ook houtblokken toevoegen. De Oklahoma Joe barbecues zijn speciaal ontworpen om optimaal mee te kunnen roken, te barbecuen of te grillen of u nu houtskool of houtblokken, briketten of houtsnippers gebruikt.

Houtskool barbecueën bracht ondanks de rookontwikkeling tijdens het barbecueën, niet de echte rooksmaak die men zo graag wilde. Dit had echter twee redenen:

1.Het barbecueën gaat te snel en de aanmaakvloeistoffen zorgde ervoor dat het vuur te snel brand en de  vieze petroleum houdende smaak in het gerecht of lees komt.
2.Het vet van het vlees zorgt voor steekvlammen en rookvorming van de verbrande vettten en vlees verpest de smaak van het eten, dat tevens erg ongezond is. steekvlam.jpg

Kortom, de rookontwikkeling werd grotendeels veroorzaakt door de aanmaakvloeistof en de steekvlammen. De Orginele Oklahoma Joe maakt echt barbecueën en roken mogelijk. Uw product wordt indirect verhit, waardoor u niet de rook van verbrand vet gebruikt, maar de rook van het hout waar u zelf voor kiest. Met 2 plateaus om te roken is het mogelijk om een compleet gerecht gelijktijdig te roken.

Deze manier zorgt echter voor de specifieke smaak van gerookte gerechten. De temperatuur ligt ongeveer tussen de 60ºC en 95ºC. Dit is de ideale manier om kalkoen, kip, hammen, vis, borststukken en worsten te bereiden.

De verticale rookkamer van de "Legendary Chuckwagon" kan met een goed rustig vuur een constante temperatuur gedurende meerdere uren behouden. Barbecueën is ook in de vertikale kolom mogelijk.

Voor een volledig assortiment Oklahoma Joe Legendary Barbecue Smokers verwijzen wij u graag naar: www.LondenShop.nl