Wat moet ik kiezen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om buiten te koken. Zo kunt u gebruik maken van een barbecue, zowel op gas, electrisch als op kolen, van een uitgebreide buitenkeuken, of voor de echte liefhebbers een Oklahoma Joe Barbecue Smoker. Welke methode voor u het meest geschikt is hangt af van de manier waarop u graag zou willen koken.

Mocht u enkele keren per jaar een stukje vlees wilt grillen, is een eenvoudige barbecue iets voor u.

De barbecue is in Nederland nog steeds een geliefde manier om buiten te koken. Men kan de barbecue simpelweg in drie groepen indelen.

Houtskool barbecues.kogelbarbecue.jpg 

Uiteindelijk de meest eenvoudige barbecue. Deze barbecues bestaan veelal een rooster of bak waarin de briketten en kolen gelegd kunnen worden. Hierboven krijgt men het (verstelbare) kookrooster, waarop het product gegrilled kan worden. Vaak hebben deze barbecues een deksel met ventilatiegaten. Deze deksel heeft als voordeel, dat u grotere stukken vlees goed gaar krijgt.

Voordat men met een houtskoolbarbecue kan koken, dient men wel enige tijd in acht te nemen om de kolen of briketten voldoende te laten gloeien. Dit is een "must" om goed te cueën. Enig geduld is gewenst, maar voor gezellig barbecueën is dit vaak ook de bedoeling! Klik hier voor houtskoolbarbecues.

Electrische barbecues.

Wanneer men snel en op een eenvoudige manier, zonder poespas wil grillen / barbecueën, kan men kiezen voor de electrische barbecue. Stekker in het stopcontact en grillen maar. Deze barbecues zijn voorzien van één of meerdere gloeispiralen die de gloeiende warmte verzorgen tijdens het grillen. Meestal dient er een bak gevuld te worden met water, dit zorgt vaak voor koeling en als vetopvangbak. Hierdoor is het schoonmaken ook erg eenvoudig. De gloeispiralen nooit schoonmaken! 

performiocomfort_img_main.jpgVoordeel van electrische barbecues, is dat men deze veelal ook binnen kan gebruiken, waardoor men de sfeer van het barbecueën in het koude voor- en naseizoen kan behouden. Tevens heeft men, in vergelijking met de houtskoolbarbecues geen last van opwaaiend as. Wat belangrijk is, als u een electrische barbecue zou aanschaffen, u een barbecue koopt voorzien van thermostaat. Het voordeel hiervan is dat men de producten die temperatuurgevoeliger zijn, beter kunt grillen zonder dat het product verbrand en/of nog rauw is.

Let voor uw veiligheid wel goed op de electrische aansluitingen, het snoer enz. Mocht u een verlenghaspel gebruiken, zorg dan dat deze in zijn geheel is uitgerold! Door het grote stroomverbruik en de haspel is niet uitgerold, kunnen er zich gevaarlijke situaties  voordoen!

Gas barbecues.

 slagersbarbecue.bmpEen mooi alternatief is de gasbarbecue. Men kan relatief snel beginnen; met ca. 10 minuten is deze barbecue gebruiksklaar. Het bijkomende voordeel is, dat men de temperatuur goed kan regelen, zodat er diverse verschillende producten op de juiste wijze kan bereiden. De betere gasbarbecues (outdoor kitchens) hebben over de branders een beschermkap, zodat druipend vet niet op de branders valt en daardoor geen rook en zelfs steekvlammen ontstaan. Hierdoor zal het product niet verbranden en is derhalve gezonder! Mocht uw gasbarbecue ook nog beschikken over een zijbrander, kunt u deze vaak gebruiken als warmhoudpit of indien de brander krachtig genoeg is kunt u er zelfs mee wokken. Een gasbarbecue produceert weinig afval en is dus milieuvriendelijk. Klik hier voor gasbarbecues.

Verplaatsbare buitenkeukens. 

Malaga.JPGDe buitenkeuken zien we steeds vaker terug in Nederland. Het maakt koken in de tuin een stuk comfortabeler en makkelijker dan een barbecue en toch blijven de goede eigenschappen van een barbecue bestaan. De keukens zijn vaak zo luxe en uitgebreid uitgerust, dat men zonder problemen complete maaltijden in de buitenlucht kan bereiden.

U kan er op koken, bakken, wokken en grillen, maar men kan de keuken zelfs gebruiken als (pizza-) oven. In de afsluitbare deksel is vaak een temperatuurmeter geplaatst, waarbij men door de gasknop(pen) zo af te regelen, de ideale temperatuur kan bereiken om het product te bereiden. Wat u binnen gewend was om te kokkerellen, kunt u bij dit soort keukens uitermate goed buiten doen.

De betere keukens onscheiden zich door de branders van RVS (roestvast staal). Deze hebben een erg lange levensduur in vergelijking met de standaard verchroomde plaatstalen branders.

Let er wel op, bij aanschaf van de buitenkeuken, dat er een goede afdekhoes bijgeleverd wordt. Van essentiëel belang voor het behoud van uw waardevolle bezit, wanneer deze na gebruik buiten blijft staan!  

Mocht u het gehele jaar buiten blijven koken, is het wellicht handig om boven de keuken een afdak te timmeren. Hierdoor maakt u het voor uzelf een stuk aangenamer tijdens de wat slechtere dagen. Klik hier voor buitenkeukens.

De orginele Oklahoma Joe Legendary Barbecue Smoker. 

getImage.gifDe Oklahoma Joe is een fenomeen. Met deze locomotiefachtige apparaten maakt u een waar toverdiner klaar.

The Legendary" Chuckwagons" zijn geschikt voor het bereiden van vlees, vis, groente, pizza en brood op de traditionele Amerikaanse manier van smoken. De keuze van het soort hout bepaald in belangrijke mate de smaak van de te bereiden gerechten.
Op deze, meestal impossante toestellen, kan met grillen, barbecueën en zelfs roken. Het unieke aan deze smokers, is dat men een aparte stookbox heeft, waardoor men indirect kan barbecueën. Hierdoor loopt men geen risico dat het product verbrand door de vlammen.

De Legendary Smoker Joe barbecues zijn speciaal ontworpen om optimaal mee te kunnen roken, te barbecuen of te grillen of u nu houtskool of houtblokken gebruikt.

tekening_oklahoma.jpg

Uw etenswaar wordt indirect verhit, waardoor u niet de rook van verbrand vet gebruikt, maar de rook van het hout waar u zelf voor kiest. Met drie plateaus om te roken is het mogelijk om een compleet gerecht gelijktijdig te roken. Door vochtige (fruitboom) houtsnippers te verdelen over uw gloeiende kolen, kan men perfect roken en de meest orginele gerechten op de smoker bereiden.

De Oklahoma Joe Legendary Barbecue Smokers zijn qua gewicht nogal zwaar. Afhankelijk van de uitvoering, neem bijvoorbeeld een 13", deze weegt toch al gauw een kleine 300 kg! 

Als u van echt kokkerellen, buitenkoken en barbecueën houdt, is de orginele Oklahoma Joe Legendary barbecue smoker een must op te hebben! Een echte aanrader dus! Klik hier voor de Oklahoma Joe Legendary barbecue smokers.