Barbecue

Het woord barbecue komt vermoedelijk van het Spaanse barbacoa, dat van de Taino indianen stamt waar barabicu 'het heilige vuur' betekend.

Op een barbecue wordt het eten bereidt door het te roosteren. Er zijn verschillende soorten barbecues, zo is het mogelijk om op houtskool te stoken, op een gasbarbecue te koken of gebruik te maken van een electrische barbecue.

ferraboli-planet-inox-150-150.jpgHoutskool

Een barbecue op houtskool is met een halfuur klaar voor gebruik. Meestal wordt het houtskool aangestoken met aanmaakblokjes. Denk eraan dat u de barbecue niet met spiritus of brandgel aansteekt omdat dit brandwonden kan opleveren.

Gasbarbecue

De gasbarbecue is een stuk makkelijker in gebruik dan een houtskool barbecue, maar is over het algemeen een stuk duurder. De gasbarbecue is over het algemeen met 10 minuten klaar voor gebruik en blijft op een constante temperatuur.

lavastenen.jpgBij een gasbarbecue verdwijnt de aangename smaak van houtskoolgrillen, maar dit kan bij een gasbarbecue worden opgevangen door een rookbox voorzien van houtsnippers met geur of door specerijen. Als de barbecue voorzien is van een extra onderrooster, kan met ook lavastenen gebruiken om het effect van gloeiende kolen te verkrijgen.

bbq-150-150.jpg

Elektrische barbecue

De electrische BBQ is gemakkelijk schoon te maken en kan ook eenvoudig binnen worden gebruikt. Het apparaat gebruikt behoorlijk veel stroom, maar het eten verkoold over het algemeen niet. Ook als de electrische barbecue voorzien is van een extra onderrooster, kan met ook lavastenen gebruiken om het effect van gloeiende kolen te verkrijgen.

 

Kijk voor barbecues eens op www.LondenShop.nl